Με κεντρικό σύνθημα «Τίποτα για Εμάς χωρίς Εμάς» οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου.
Παράλληλα αντιπροσωπεία της ΕΣΑμεΑ συναντήθηκε με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.
ψαρεμα σεσι
Έπειτα από την συνάντηση ο ταμίας της ΕΣΑμεΑ, Κωνσταντίνος Γαργάλης, υποστήριξε μεταξύ άλλων:
Στα πιο πολλά θέματα υπήρξε συμφωνία, για τα βασικά για τα οποία συμφωνήσαμε, σύντομα θα αλλάξει ο νόμος 2643 κι αμέσως θα γίνουν προσλήψεις, περίπου 1.000 ατόμων με αναπηρία. Επίσης, στην ειδική αγωγή θα γίνουν προσλήψεις 4.500 ατόμων και μέσα σε αυτούς θα υπάρχει και ποσοστό 15%, δηλαδή περίπου 600 εκπαιδευτικοί με αναπηρία θα προσληφθούν. Την Τετάρτη θα υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό παιδείας.
σιτος ζεα
γραμματεας διοικησης σεμιναρια
Και πρόσθεσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Σήμερα υπεγράφη υπουργική απόφαση για την προσβασιμότητα στην τηλεόραση, την παροχή νοηματικής κι υποτιτλισμού. Επιπλέον υπήρξε απόφαση για 50 καινούριες δομές υποστηριζόμενης διαβίωσης σε όλη την Ελλάδα, κι αυτό αφορά άτομα με βαριές αναπηρίες».
«Συζητήσαμε επίσης ειδικά για τους κωφούς το πρόγραμμα υπηρεσίας διερμηνείας. Θα κάνουμε συνάντηση με τον υπουργό οικονομικών και με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης», κατέληξε.
Νωρίτερα, κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης, ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, Γιάννης Βαρδακαστάνης τόνισε:
Σήμερα στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα σε αυτούς που μας κυβερνούν και σε αυτούς που θέλουμε να μας κυβερνήσουν. Οι Ελληνίδες κι οι Έλληνες με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις, κι οι οικογένειές τους είναι πραγματικά υποκείμενα δικαιωμάτων.
Καταλήγοντας σημείωσε: «Δεν είμαστε αντικείμενα οίκτου κι ελέους του οικονομικού, του οικονομικού, του κοινωνικού και του πολιτικού μας περιβάλλοντος. Το αναπηρικό κίνημα είμαστε φορείς αυτενέργειας, φορείς αυτοοργάνωσης, αυτοδιάθεσης, τίποτα για εμάς χωρίς εμάς. Δεν είναι ένα απλό σύνθημα είναι η πεμπτουσία της ιδεολογικής μας προσέγγισης στα ζητήματα της αναπηρίας».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου