Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

ατμοσιδερα

Σε ερώτηση για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στον άνθρωπο αυτή η θαλάσσια ρύπανση, οι επιστήμονες ξεκινούν με την επισήμανση ότι αυτές σχετίζονται καταρχήν από το πόσο επηρεάζεται η ψυχολογία των κατοίκων στις πληγείσες από την πετρελαιοκηλίδα περιοχές.


μοτο ρενος καλλιθεα

Πώς γίνεται αυτό; Η θάλασσα που αντικρύζουν δεν είναι πια ίδια. Και μόνο η αλλαγή στην εικόνα της, τους επηρεάζει.


ατμοσιδερα

Για πολλούς, το κολύμπι ή η βόλτα στην παραλία ήταν μια ανέξοδη διέξοδος από την καθημερινότητα και τώρα ούτε αυτό δεν μπορούν να έχουν.


σφηκα εστιατοριο

Πάμε τώρα να δούμε πώς επηρεάζει οργανικά τον άνθρωπο.


Αναπνευστικά προβλήματα



Από τις χημικές αντιδράσεις του πετρελαίου που έχει φτάσει στις ακτές, εκλύονται διάφορα αέρια όπως το διοξείδιο του άνθρακα. Αυτό σημαίνει ότι άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, όπως άσθμα και ΧΑΠ, μπορεί να επιβαρυνθούν.


«Επηρεάζεται τόσο η σύσταση και η ποιότητα του νερού της περιοχής όσο και εν μέρει η ατμόσφαιρα, πράγμα που σημαίνει ότι οι άνθρωποι που μένουν σε αυτές τις περιοχές μπορεί να έχουν κάποια όχληση από την παραγωγή κάποιων αερίων. Άνθρωποι ευάλωτοι, κυρίως της τρίτης ηλικίας μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα» λέει στο CNN Greece, ο Στέφανος Νταϊλιάνης, Επίκουρος Καθηγητής Βιολογίας του Πανεπιστήμιου Πατρών.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου