Με την είσοδο σου στο Πανεπιστήμιο δέχτηκες ένα… τσουνάμι πληροφοριών που δεν μπορείς με τίποτα να διαχειριστείς.
shrek 2 online greek subs
ολοι οι κανονες του ποδοσφαιρου
Κατά τη διάρκεια του μαθήματος, «κρέμεσαι» από τα χείλη του καθηγητή και σημειώνεις… μέχρι και την τελευταία τελεία. Στο γραφείο σου υπάρχει μία στοίβα από χαρτιά τόσο μπερδεμένα που εξαιτίας της ακαταστασίας που επικρατεί, στην ουσία δεν σε εξυπηρετούν πουθενά.
Για να μην «χάθεις» ανάμεσα σε χαρτιά και σημειώσεις ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:
1. Μην αγοράσεις ένα τετράδιο για κάθε μάθημα. Εμπειρικά σε ενημερώνω πως δεν λειτουργεί. Ένα μπλοκ Α4 με ρίγες που μπορείς να κόψεις τα φύλλα, βολεύει πολύ περισσότερο.
ζωα και ψυχολογια
2. Σημείωνε σε κάθε μάθημα, σε κάθε φύλλο, το όνομα του μαθήματος και την ημερομηνία.
3. Δεν χρειάζεται να καταγράφεις όλα όσα ακούγονται στο μάθημα. Επέλεξε λέξεις και φράσεις κλειδιά, σημείωνε ερωτήσεις που έχεις ή βάζε παραπομπές σε σελίδες του βιβλίου. Όσο πιο προσηλωμένος είσαι στον καθηγητή παρά στο να σημειώνεις όσα λέει, τόσο πιο εύκολο θα σου είναι να κατανοήσεις το περιεχόμενο του μαθήματος επιστρέφοντας στο σπίτι.
4. Κράτα ένα φάκελο για το κάθε μάθημα, πάρε μία μικρή πλαστική ραφιέρα γραφείου, χάρτινες «θήκες περιοδικών» που θα αναγράφουν τον τίτλο του μαθήματος και το εξάμηνο παρακολούθησης.
5. Εκεί θα τοποθετήσεις τα Α4 με τις σημειώσεις μου έχεις μαζέψει από κάθε μάθημα με χρονολογική σειρά, σύμφωνα με την ημερομηνία που αναγράφει το κάθε φύλλο.
Extra tip: Πριν την εξεταστική μην ξεχάσεις να φωτοτυπήσεις όσα μάζεψες και να τις μοιραστείς με τους φίλους συμφοιτητές σου.
Διαβάστε περισσότερα στο Perases.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου