Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

ονειροκριτης γυναικα στα ασπρα

Παιδικοί σταθμοί: Πόσα παιδιά θα φιλοξενηθούν το έτος 2018/2019 - Όλες οι αλλαγές

Εγκρίθηκε αρχικός προϋπολογισμός 205 εκατ. ευρώ για τη φιλοξενία περίπου 118.000 παιδιών στους παιδικούς σταθμούς της χώρας για το έτος 2018-2019.


προσωπικη και επαγγελματικη ζωη

Όπως δήλωσε ο κ. Χαρίτσης, «Οι δομές παιδικής φροντίδας βρίσκονται στο επίκεντρο της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης. Όπως και πέρυσι, προχωρήσαμε εγκαίρως στην απαραίτητη χρηματοδότησή τους από κονδύλια του ΕΣΠΑ και από εθνικούς πόρους, συνολικού ύψους 205 εκατ. ευρώ, ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι γονείς και παιδιά να ωφεληθούν από το πρόγραμμα για την εναρμόνιση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή. Σε συνεργασία με τα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών, εξασφαλίσαμε τη φιλοξενία περισσότερων από 110.000 παιδιών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Δεσμευόμαστε ότι θα ικανοποιηθούν πλήρως όλα τα αιτήματα των οικογενειών με εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας, αλλά και των οικογενειών με παιδιά με αναπηρία, προχωρώντας σε επιπλέον αύξηση του προϋπολογισμού αν χρειαστεί για την κάλυψη των αναγκών των συμπολιτών μας».




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Το πρόγραμμα

Η δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα) και από εθνικούς πόρους. Ο προϋπολογισμός της δράσης και οι ωφελούμενοι γονείς και παιδιά βαίνουν αυξανόμενοι από το 2015 και μετά. Από 80.255 οφελούμενα παιδιά το σχολικό έτος 2015-2016 ο αριθμός τους έφτασε τα 118.000 φέτος και ο αριθμός αυτός, κατά προσέγγιση και με βάση τις περσινές αιτήσεις, θα διατηρηθεί στο ίδιο ύψος και για την επόμενη χρονιά (2018-2019). Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου ο αριθμός των παιδιών που θα φιλοξενηθούν να διατηρηθούν σε αυτά τα επίπεδα έως και το σχολικό έτος 2022-2023.


ονειροκριτης γυναικα στα ασπρα

εκδρομες βουλγαρια απο λαρισα

Ο αρχικός προϋπολογισμός για το έτος 2017-2018 ήταν 205 εκατ. ευρώ. Όμως, λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος και για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών εγκρίθηκε πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 18,5 εκατ. ευρώ από εθνικούς πόρους. Φέτος, ο αρχικός προϋπολογισμός είναι και πάλι 205 εκατ. ευρώ και παραμένει και φέτος η πολιτική δέσμευση, ότι θα εγκριθεί το σύνολο των voucher για τις οικογένειες που θα κάνουν αίτηση με εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας καθώς και για τις οικογένειες με παιδί με αναπηρία, «με αύξηση του προϋπολογισμού σε όποιο ύψος χρειαστεί» όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά υα ίδια στελέχη.

Στις ωφελούμενες δομές περιλαμβάνονται και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) καθώς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ). Σημειώνεται ότι για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών υπήρξε αύξηση της χρηματοδότησης κατά 86% σε σχέση με το 2014 (41.6 εκατ. ευρώ φέτος έναντι 22.4 εκατ. ευρώ το 2014-2015), η οποία σημαίνει φιλοξενία περισσότερων παιδιών (31.300 παιδιά έναντι 16.000 το 2014-2015). Για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες υπήρξε αύξηση της χρηματοδότησης κατά 62% (16,6 εκατ. ευρώ φέτος έναντι 9,9 εκατ. ευρώ το 2014-2015), η οποία σημαίνει φιλοξενία περισσότερων παιδιών (3.300 παιδιά έναντι 1.800 το 2014-2015).

Αλλαγές - Βελτιώσεις

Πέρα από την αύξηση των πόρων και των ωφελούμενων, γίνονται αλλαγές και στο περιεχόμενο και τις διαδικασίες της δράσης:

- Εφαρμόζεται και φέτος το αναδιαμορφωμένο σύστημα μοριοδότησης για τη στήριξη των ασθενέστερων νοικοκυριών για να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στο ύψος του εισοδήματος και την κατάσταση απασχόλησης. Το αποτέλεσμα αυτής της αλλαγής ήταν να αυξηθεί το ποσοστό των άνεργων ωφελούμενων γονέων κατά το σχολικό έτος 2017-2018 και να διαμορφωθεί σε 51% έναντι 38% το 2014-2015. Αντιστοίχως, το ποσοστό των ωφελούμενων με εισόδημα μικρότερο των 6.000 ευρώ/έτος διαμορφώθηκε σε 45% έναντι 35% το 2014-2015.

- Ενισχύεται η δυνατότητα του γονιού να επιλέγει αυτό που θεωρεί καλύτερο για το παιδί του.

- Συνεχίζεται η προσπάθεια να απαλειφθούν περιττές γραφειοκρατικές ρυθμίσεις προς όφελος τόσο των γονιών όσο και των δομών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.


νομικη σχολη αθηνων προγραμμα

Τραγωδία στην Ρω: Αυτοκτόνησε φαντάρος στη σκοπιά

Νήσος Ρω | Αυτοκτονία: Στρατιώτης αυτοκτόνησε το πρωί της Τετάρτης (27/06/2018), ενώ φυλούσε σκοπιά στη νήσο Ρω.


νικος παππας πανιωνιος


ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΣΤΗ ΔΑΝ ΜΕΓΙΣΤΗΣ - ΑΓΝΩΣΤΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ


  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ο στρατιώτης είχε παρουσιαστεί στη Β' ΕΣΣΟ, δυνάμεως της ΔΑΝ Μεγίστης, και ενώ εκτελούσε υπηρεσία σκοπού στη νήσο Ρω, περίπου στις 08:40, για αδιευκρίνιστη μέχρις στιγμής αιτία, αυτοπυροβολήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι με τον ατομικό του οπλισμό.


νομικη σχολη αθηνων προγραμμα

σκορπιος σημερα και αυριο

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ)

«Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, ο ΣΤΡ (ΠΖ) Ε. Τ. της 2018 Β/ ΕΣΣΟ, δυνάμεως της ΔΑΝ Μεγίστης, ενώ εκτελούσε υπηρεσία σκοπού στη νήσο Ρω και περί ώρα 08:40 περίπου, για αδιευκρίνιστη μέχρις στιγμής αιτία, αυτοπυροβολήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι με το ατομικό του οπλισμό.

Του γεγονότος, επιλήφθηκαν άμεσα οι αρμόδιες αρχές. Οι οικείοι του έχουν ενημερωθεί για το συμβάν. Η διερεύνηση του θέματος συνεχίζεται και θα υπάρχει συνέχεια ενημέρωση.

Συνταγματάρχης (ΤΘ) Μιχαήλ Ψαρομιχαλάκης
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΣ»

To Newsbomb.gr επικοινώνησε με ψαρά της περιοχής, ο οποίος ανέφερε ότι η περιοχή περιμετρικά του νησιού της Ρω έχει αποκλειστεί και δεν επιτρέπεται σε κανέναν να πλησιάσει στο σημείο.


καλοκαιρινα βιβλια για παιδια α δημοτικου

Πρωτοβουλίες Γιούνκερ για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία

Πρωτοβουλίες για την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία εδώ και 3,5 μήνες χωρίς κατηγορητήριο, φέρεται να έχει αναλάβει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.


αγγιζεις την τελειοτητα τοκος

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ασχολείται προσωπικά με την υπόθεση κράτησης των Αγγέλου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, ασκώντας πιέσεις – οι οποίες μάλιστα αναμένεται να ενισχυθούν μετά τις εκλογές - στην κυβέρνηση της γειτονικής χώρας.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Σημειώνεται ότι το ζήτημα της κράτησης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών απασχολεί από την πρώτη στιγμή την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ στο θέμα είχε αναφερθεί και ο Γιούνκερ από την ελληνική Βουλή.


βιβλια για τα συναισθηματα στο νηπιαγωγειο

Πλησιάζει άλλωστε και η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 11-12 Ιουλίου στις Βρυξέλλες όπου θα δώσει το «παρών» και ο Ρετζεπ Ταγιπ Ερντογάν.


καλοκαιρινα βιβλια για παιδια α δημοτικου

σαγανακι χοιρινο

ΑΣΕΠ 8Κ/2018: Στο ΦΕΚ η προκήρυξη για τις 186 θέσεις στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

ΑΣΕΠ - Όλες οι ειδήσεις: Εκδόθηκε στο ΦΕΚ η 8Κ/2018 προκήρυξη του ΑΣΕΠ γα 186 θέσεις τακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.


ποσο κοστιζει ενα διπλωμα οδηγησης μηχανης

πρώτες ύλες καλλυντικών

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού τόπου του (www.asep.gr), από τις 9 έως τις 24 Ιουλίου (ώρα 14:00), ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην προκήρυξη (Παράρτημα Ε').


σαγανακι χοιρινο



  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Η υπογεγραμμένη εκτυπωμένη μορφή τής ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά υποβάλλονται στο ΑΣΕΠ ταχυδρομικά, με συστημένη επιστολή έως τις 27 Ιουλίου στη διεύθυνση:

ΑΣΕΠ

Αίτηση για την Προκήρυξη 8Κ/2018

ΤΘ 14308

Αθήνα ΤΚ 11510

Το ΦΕΚ της προκήρυξης έχει καταχωριστεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34, Αθήνα) και από το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα).

Δείτε εδώ το ΦΕΚ


ενδειξεις καρκινου του πνευμονα

Σάλος με 70χρονο στη Σάμο: Αυτό που έκανε δεν το είχε πάρει ΚΑΝΕΙΣ χαμπάρι

Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη βρίσκεται ένας 70χρονος στη Σάμο.


γκριλιερα για εστια γκαζιου

Σαράντα περιπτώσεις κλοπής 290 σμηνών μελισσών στην ευρύτερη περιοχή της Σάμου, διελευκάνθηκαν από την Αστυνομία του νησιού.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Για όλες αυτές τις υποθέσεις ταυτοποιήθηκε, ως δράστης, 70χρονος κάτοικος του νησιού.


ενδειξεις καρκινου του πνευμονα

Από τα έως τώρα στοιχεία της έρευνας προέκυψε ότι είχε αφαιρέσει τα παραπάνω σμήνη μελισσών, καθώς και μελισσοκομικό εξοπλισμό συνολικής αξίας 75.000 ευρώ.


παρκο με παιχνιδια

Σημειώνεται ότι 70χρονος είχε συλληφθεί και προ διμήνου, από τις αστυνομικές Αρχές στη Σάμο, κατηγορούμενος για εμπλοκή σε άλλη υπόθεση ζωοκλοπής, ενώ εξετάζεται τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες συναφείς υποθέσεις.

Πηγή: Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Αυτή είναι η αιτία της κακοκαιρίας στη χώρα μας - Πόσο θα κρατήσει το σπάνιο φαινόμενο

Εξέλιξη - σοκ στην τραγωδία με το στρατιώτη στη Ρω: Τι αποκαλύπτει η μητέρα του (pic)

Survivor - Spoiler: Μόλις έσκασε η διαρροή και έχουμε τον παίκτη που αποχωρεί απόψε (28/06)


πατερας κιμ καρντάσιαν

results. it. minedu. gov.gr: ΕΔΩ τα αποτελέσματα των Πανελληνίων Εξετάσεων 2018

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2018: Σήμερα, Παρασκευή (29/06/2018), μετά τις 13:00 το μεσημέρι, θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των Πανελληνίων 2018 σε Γενικά (ΓΕΛ) και Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ).


επιδόρπιο στα γαλλικα

Όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, οι εκτυπωμένες καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα σχολεία θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.


ιδιοτητες της γλυκοπατατας



  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Ταυτόχρονα, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα http://results. it. minedu. gov.gr, πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.


πατερας κιμ καρντάσιαν

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα νέα για τις Πανελλήνιες 2018

Την ίδια ημέρα, προγραμματίζεται να ανακοινωθούν και τα στατιστικά στοιχεία για τις φετινές βαθμολογικές επιδόσεις σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Ως προς τη συνέχεια, οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο (επιλέγοντας οριστικοποίηση), στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams. it. minedu. gov.gr από την ερχόμενη Πέμπτη 5 Ιουλίου.

Η προθεσμία για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων λήγει την Δευτέρα 16 Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες 2018: Πτώση δείχνουν οι εκτιμήσεις για τις Βάσεις - «Βατερλό» σε 2ο και 4ο πεδίο


υπαλληλος στα γερμανικα

Πώς οι αδιάφθοροι της ΕΛ. ΑΣ. έπιασαν το κύκλωμα νομιμοποίησης παράτυπων μεταναστών

Φωτογραφίες και βίντεο των δικηγόρων, την ώρα που συνόδευαν στα λεωφορεία των ΚΤΕΛ τους παράτυπους αλλοδαπούς για να μεταβούν στις πόλεις που βρίσκονταν οι συνεργοί τους για να παραλάβουν τα πλαστά έγγραφα νομιμοποίησης τους, υπάρχουν στη δικογραφία που έχουν σχηματίσει οι αδιάφθοροι της ΕΛ. ΑΣ.


ωρες αλλαγης φρουρας συνταγμα

Για πάνω από τέσσερις μήνες είχαν γίνει η σκιά της σπείρας που αποτελούνταν από δικηγόρους και δημόσιους υπαλλήλους, και κατέγραφαν κάθε τους κίνηση.


υπαλληλος στα γερμανικα

μαι ται βυρωνας



  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Είναι χαρακτηριστικό ότι τους έβλεπαν να συνοδεύουν παράτυπους μετανάστες ακόμα και στις τέσσερις τα ξημερώματα στα λεωφορεία, ώστε να ταξιδέψουν τη νύχτα και νωρίς το πρωί να βρίσκονται στις περιφέρειες που είχαν τους συνεργούς τους για να καταθέσουν τους φακέλους με τα πλαστά δικαιολογητικά και φυσικά αμέσως μετά οι δικηγόροι να πάρουν από τους αλλοδαπούς τα χρήματα που έφταναν τα 1.500 ευρώ.

Αρχηγοί του κυκλώματος φέρονται να είναι δυο Έλληνες από την Αθήνα ηλικίας 60 και 47 ετών, οι οποίοι δήλωναν άνεργοι. Στους αστυνομικούς παραδέχτηκαν τα πάντα και μάλιστα αποκάλυψαν με κάθε λεπτομέρεια πώς είχαν στήσει το κύκλωμα.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr


piercing νυχιων

Ρόδος: Toν Φεβρουάριο η δίκη για το πολύνεκρο ναυάγιο με μετανάστες στο Φαρμακονήσι
photo: pixabay/αρχείο

Τραγικός ο απολογισμός - 34 άτομα βρήκαν τραγικό θάνατο και μεταξύ αυτών 4 βρέφη και 11παιδιά


Το πολύνεκρο ναυάγιο ιστιοφόρου σκάφους που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες, τον Σεπτέμβριο του 2015, από τα τουρκικά παράλια στο Φαρμακονήσι θα αναβιώσει στις αρχές του επόμενου μήνα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου.


piercing νυχιων



  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Για τη θλιβερή αυτή υπόθεση αρχικά συνελήφθησαν επτά αλλοδαποί σε βάρος των οποίων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις, όμως τελικά με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω σε δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου παραπέμφθηκαν μόνο τρεις Σύριοι κατηγορούμενοι για:


καρναβας σπανιο

ορφέας περίδης - παίξε πάλι

Πρόκληση ναυαγίου εκ προθέσεως από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και εξαιτίας της οποίας επήλθε θάνατος κατά συρροή και έκθεση κατά συρροή, μεταφορά στην Ελλάδα υπηκόων τρίτων χωρών που δεν είχαν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος εκ κερδοσκοπίας από κοινού και κατά συρροή, παράνομη είσοδο στη χώρα και άμεση συνέργεια στη μεταφορά στην Ελλάδα υπηκόων τρίτων χωρών που δεν είχαν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος.

Η πρωτόδικη δίκη έγινε στις αρχές του 2017 και ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου βρέθηκε μόνο ο ένας Σύριος κατηγορούμενος ηλικίας 38 ετών, ο οποίος μάλιστα κατά την απολογία του αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται και δήλωσε πως κυβερνήτης του σκάφους ήταν ο τρίτος κατηγορούμενος και συμπατριώτης του, ο οποίος ήταν απών. Ο ίδιος τόνισε ότι είναι πατέρας ανήλικων παιδιών και πως και εκείνος ήταν ένας απλός μεταφερόμενος.

Ωστόσο οι ισχυρισμοί του αυτοί δεν έπεισαν δικαστές και ενόρκους οι οποίοι και έκριναν ένοχο τόσο τον 38χρονο όσο και τους άλλους δύο συγκατηγορούμενούς του, οι οποίοι δικάστηκαν ως να ήταν παρόντες.

Έτσι στον 38χρονο Μ. Τ. επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 748 ετών, 3 μήνες φυλάκιση και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 1.290.500 ευρώ.

Στον δεύτερο Σύριο κατηγορούμενο Α. S. το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 384 ετών και φυλάκιση 6 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 898.000 ευρώ και στον τρίτο B. H. επίσης από τη Συρία συνολική ποινή κάθειρξης 640 ετών και φυλάκιση 3 μηνών καθώς και χρηματικό πρόστιμο 1.290.500 ευρώ.

Και οι τρεις κατηγορούμενοι θα εκτίσουν βάσει νομοθεσίας τα 25 έτη έκαστος, ενώ το δικαστήριο αποφάσισε οι εφέσεις τους να μην έχουν αναστέλλουσα δύναμη.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως έκτοτε έως και πριν από μερικούς μήνες ο 38χρονος Σύριος άσκησε όλα τα νόμιμα νομικά μέσα που έχει δικαίωμα από το νόμο (αναστολή εκτέλεσης ποινής κ. α) προκειμένου να βγει από τη φυλακή, όμως όλα απορρίφθηκαν.

Έτσι στις 4 Φεβρουαρίου η υπόθεσή του θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου όπου εκεί ο 38χρονος θα προσπαθήσει να μειώσει ή και να «εξαφανίσει» την πρωτόδικη ποινή που του έχει επιβληθεί.

Το χρονικό

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2015 ανοικτά του Φαρμακονησίου και είχε προκαλέσει πανελλήνιο ενδιαφέρον και συγκίνηση.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, το ιστιοφόρο σκάφος «SUMMER BREEZE» ξεκίνησε από τα τουρκικά παράλια «φορτωμένο» με ανθρώπινες ψυχές που αναζητούσαν να φύγουν μακριά από τον εφιάλτη του πολέμου και να βρουν ένα καλύτερο μέλλον, οι ίδιοι και τα παιδιά τους.

Τα ξημερώματα της Κυριακής 13 Σεπτεμβρίου 2015, το σκάφος πλησίαζε κοντά στο Φαρμακονήσι όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες φέρεται ότι ανετράπη με αποτέλεσμα οι τουλάχιστον 127 πρόσφυγες που επέβαιναν σε αυτό να βρεθούν μέσα στη θάλασσα.

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Α. Λ.Σ – ΕΛ. ΑΚΤ. ενημερώθηκε τηλεφωνικά από αλλοδαπό ότι, ο ίδιος και ικανός αριθμός ατόμων, επιβαίνουν σε ακυβέρνητο σκάφος και αιτούν συνδρομή.

Άμεσα, κατόπιν σχετικών εντολών του ΕΚΣΕΔ, έσπευσαν στην περιοχή Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) Λ. Σ – ΕΛ. ΑΚΤ., ενώ κινητοποιήθηκαν Κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, δύο (02) ελικόπτερα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας και ελικόπτερο του FRONTEX.

Παράλληλα, στο σημείο εστάλη Κλιμάκιο Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (Μ. Υ.Α) Λ. Σ-ΕΛ. ΑΚΤ, με τη συνδρομή ελικοπτέρου Σινούκ του Στρατού Ξηράς.

Το σκάφος ήταν βυθισμένο και αναποδογυρισμένο και βρισκόταν περίπου δύο μέτρα από την ακτή και σε βάθος περίπου 4 μέτρων. Από το ναυάγιο, διασώθηκαν 99 άτομα, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα, η οποία είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο και δεν είχε συμπεριληφθεί στη τελική καταμέτρηση.

Οι διασωθέντες πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στη Λέρο, ενώ οι σοροί των θυμάτων μεταφέρθηκαν στη Ρόδο με κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού, όπου σε «βαρύ» κλίμα θλίψης και οδυρμού έγινε ταυτοποίηση και νεκροψία-νεκροτομή.

Επρόκειτο για συνολικά 34 άτομα και ειδικότερα 4 βρέφη, 5 ανήλικα κορίτσια και 6 ανήλικα αγόρια, 10 γυναίκες και 9 άνδρες!

ΠΗΓΗ ΡΟΔΙΑΚΗ


αγγελιες βυθομετρα μεταχειρισμενα

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν δείτε αυτά τα μηνύματα στο κινητό σας πηγαίντε ΑΜΕΣΩΣ στην αστυνομία!

Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες για «φουσκωμένους» λογαριασμούς κινητών τηλεφώνων και παράνομες χρεώσεις από 5ψήφιους αριθμούς, καθώς νέα υπόθεση βλέπει το φως της δημοσιότητας στην Κρήτη.


Στην υπόθεση 34χρονου Κρητικού που χρεώθηκε με 50 ευρώ, προστέθηκε και η περίπτωση 77χρονου από το Ηράκλειο, ο οποίος είδε το λογαριασμό του ίδιου και της συζύγου να φουσκώνει κατά 214 ευρώ χωρίς καμία εξήγηση!


μαρια αγγελε μου η μαρια τυφλωνεται

εννοια αστικης εταιρειας



  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Μάλιστα άργησε να ανακαλύψει την απάτη καθώς επρόκειτο για εταιρικό πακέτο και μόνο όταν αντίκρισε ιδίοις όμμασι τους λογαριασμούς, έκπληκτος διαπίστωσε ότι επιβαρύνθηκε με μια οφειλή χωρίς να ανοίξει καν τα επίμαχα μηνύματα με τα οποία για ολόκληρους μήνες, όπως υποστηρίζει, τον επιβάρυναν εταιρίες.


αγγελιες βυθομετρα μεταχειρισμενα

«Με χρέωσαν 214 ευρώ με SMS»

Όπως καταγγέλλει ο Ε. Μ. στο neakriti.gr :«Ήταν δυσάρεστη έκπληξη όταν είδα την ανάλυση λογαριασμού που ζήτησα καθώς είδα ότι για το πρώτο τετράμηνο του 2018 μάς είχαν χρεώσει σχεδόν 214 ευρώ! Μας εξαπάτησαν γιατί βλέπαμε στο δικό μου κινητό και της συζύγου μου μηνύματα τα οποία ούτε καν ανοίγαμε, αλλά τα διαγράφαμε. Τα μηνύματα ήταν από τρεις εταιρίες 5ψήφιων και κάποια από αυτά σε καλούσαν να παίξεις ένα παιχνίδι. Ταυτόχρονα όμως σε χρέωναν χωρίς τη συγκατάθεσή σου».

Ο 77χρονος ενημερώθηκε από προηγούμενο δημοσίευμα για τη δικαίωση του 34χρονου σε ανάλογη υπόθεση και κινεί και ο ίδιος όπως είπε ανάλογη διαδικασία.

Όπως τόνισε: «Ήδη ζήτησα να μπλοκάρουν όλα τα μηνύματα που δέχομαι από 5ψήφιους αριθμούς και θα κινηθώ εναντίον των εταιριών μέσω του Συνηγόρου του Πολίτη και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Πρόκειται για μια μορφή απάτης και δεν θα το αφήσω έτσι…».

Αλλεπάλληλα τα κρούσματα

Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση του 34χρονου που χρεώθηκε παράνομα με 50 ευρώ από SMS δικαιώθηκε αφού οι εταιρίες με τα 5ψήφια νούμερα του επέστρεψαν τα χρήματα. Αυτό όμως αφού άρχισε να ψάχνει τα ίχνη εταιρίας-«φαντάσματος», καθώς άλλη εταιρία διαχειρίζονταν το τηλεφωνικό κέντρο και άλλη τα μηνύματα. Έφτασε ακόμα και στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και το Συνήγορο του Πολίτη για να βρει το δίκιο του, ενώ επιστράτευσε τη δικηγόρο του για να βρει την άκρη του νήματος.

Πηγή: neakriti.gr


καλες μαρκες μαγιο

Χαμός στο κέντρο της Πάτρας: Ταξί έπεσε σε βιτρίνα καταστήματος

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το Σάββατο (30/06) στην οδό Μιαούλη και Κανακάρη, στο κέντρο της Πάτρας.


ανταλλακτικά μοτοσυκλετών honda

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr οταν το ταξί παραβίασε στοπ, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με Ι. Χ αυτοκίνητο. Στη συνέχεια το ταξί βγήκε εκτός πορείας και μετά από μία ανεξέλεγκτη κούρσα έπεσε σε βιτρίνα ενός καταστήματος.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Από το ατύχημα σημειώθηκαν μόνο υλικές ζημιές.


καλες μαρκες μαγιο


ενυδρίδα γουνα

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

πρωταγωνιστες πολυκατοικια

Συλλαλητήριο Μακεδονία: 835.000 πολίτες επέλεξαν το Newsbomb.gr για την ενημέρωσή τους

Για άλλη μια φορά το Newsbomb.gr στην κορυφή - 834.975 χρήστες του ίντερνετ επέλεξαν το πρώτο ειδησεογραφικό site στην Ελλάδα για να ενημερωθούν για το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στο Σύνταγμα


πρωταγωνιστες πολυκατοικια

Με συνεχείς συνδέσεις, με live blog, με τους ρεπόρτερ και τους φωτογράφους σε όλα τα σημεία του Κέντρου της Αθήνας το Newsbomb.gr σας μετέφερε χθες Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 όλα όσα έγιναν στο Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.


είμαι αητός χωρίς φτερά στίχοι



  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Όπως συμβαίνει εδώ και 4 χρόνια στα μεγάλα γεγονότα οι αναγνώστες επιλέγουν σταθερά το Newsbomb.gr για να μάθουν έγκυρα και έγκαιρα όλη την αλήθεια.

Aκολουθήστε το Newsbomb.gr στο Facebook


ζωη επιλεγμενα αποσπασματα

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Ακολουθήστε μας στο Instagram

ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ NEWSBOMB.gr

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους.

Η συντακτική ομάδα του Newsbomb.gr σας ευχαριστεί από καρδιάς.

Συνεχίζουμε χωρίς αγκυλώσεις το πραγματικό ρεπορτάζ, πάντα δίπλα στο λαό, προβάλλοντας όλα όσα συμβαίνουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ NEWSBOMB.gr


brownie oppskrift olje

Πιερία: Νεκρός 86χρονος λουόμενος στην παραλία της Σκοτίνας

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε χθες 86χρονος, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας της Σκοτίνας Πιερίας.


Ο άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Λιτόχωρου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.


κεταμινη τι ειναι



  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Από το Δ' Λιμενικό Τμήμα του Πλαταμώνα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.


brownie oppskrift olje

διημερο στην κρητη

Πηγή: http://www.thestival.gr


Πιερία: Νεκρός 86χρονος λουόμενος στην παραλία της Σκοτίνας
01
Πιερία: Νεκρός 86χρονος λουόμενος στην παραλία της Σκοτίνας

οδηγος αγορας εκτυπωτη

Ελ. Βενιζέλος: Οδηγοί ταξί έπαιξαν ξύλο για μια θέση στην πιάτσα (video)

Απίστευτο και όμως ελληνικό...


οδηγος αγορας εκτυπωτη

παραγωγες λεξεις πολις

Ένα βίντεο κάνει το γύρο του διαδικτύου και δείχνει οδηγούς ταξί να... ανταλλάζουν μπουνιές και κλωτσιές στο μεγαλύτερο αεροδρόμια της Ελλάδος.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Διαβάστε περισσότερα και δείτε το βίντεο ΕΔΩ


οσα χρονια κι αν περασουν αγγλικα

κορνερ στοιχημα

«Ξέφυγαν» πάλι οι Τούρκοι: Απειλούν Ελλάδα και Κύπρο με πόλεμο

Τουρκικές προκλήσεις: Τη γνωστή και «αγαπημένη» του ρητορική των απειλών εναντίον της χώρας μας επανέλαβε, για πολλοστή φορά, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.


Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει κανένα τετελεσμένο στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ.


εναλλακτικοι τροποι δομησης



  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Σε ομιλία του κατά την επιθεώρηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο Χατάι (Αντιόχεια) της Τουρκίας, ο Τούρκος Υπουργός δήλωσε ότι η Τουρκία επιθυμεί τα υπάρχοντα προβλήματα - στην θάλασσα η οποία αποκαλείται Γαλάζια Πατρίδα και περιλαμβάνεται από 462 χιλιάδες τ. χλμ.- να επιλυθούν με ειρήνη, γαλήνη, εμπιστοσύνη, καλή γειτονία και συνεργασία.

«Αλλά θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα και χωρίς καμία παραχώρηση, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων μας τα οποία πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο. Στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα και η κατάσταση παρακολουθείται στενά. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε κανένα βήμα και κανένα τετελεσμένο στο οποίο δεν θα συμμετέχει η Τουρκία», ανέφερε, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.


κορνερ στοιχημα

πολιτιστικο προγραμμα ηρακλειο 2015



Διαβάστε επίσης:

Ολική έκλειψη της Σελήνης! Δείτε το μοναδικό υπερθέαμα που συνέβη τα ξημερώματα της Δευτέρας

Blue Monday: Γιατί η σημερινή ημέρα θεωρείται η πιο μελαγχολική του έτους και πώς θα την ξεπεράσετε

Πέθανε ο «υπερκατάσκοπος» που συγκλόνισε τον πλανήτη με αυτήν την επικίνδυνη αποστολή


βοηθημα γεωγραφιας β γυμν δωρεαν

Μαθήματα ήθους από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο - Βοήθησε ηλικιωμένο που κατέρρευσε στο δρόμο (pic)

Μπορεί να βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου και να είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στου παγκόσμιου αθλητισμού, όμως για πολλοστή φορά απέδειξε το μεγαλείο της ψυχής του, την απλότητά του, αλλά και το ήθος που τον διακρίνει.


βοηθημα γεωγραφιας β γυμν δωρεαν

ανθρωπινες δραστηριοτητες που επηρεαζουν το κλιμα

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες σε έναν ηλικιωμένο άνδρα που λιποθύμησε λόγω της αφόρητης ζέστης που επικρατούσε την Πέμπτη (5/7) στην Αθήνα.


νεα σμυρνη στοκατζιδικα



  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Σύμφωνα με μαρτυρίες ο 23χρονος σούπερ σταρ του ΝΒΑ και της Εθνικής ομάδας του μπάσκετ, είδε έναν ηλικιωμένο άνδρα να καταρρέει σ' ένα στενό στο Γουδή και αμέσως έσπευσε σε βοήθεια μαζί με μια κοπέλα.

Αρχικά, μια γυναίκα που περνούσε από το σημείο, αντιλήφθηκε τι συμβαίνει και πρόλαβε να κρατήσει τον ηλικιωμένο πριν καταρρεύσει αναίσθητος. Όμως το βάρος του παππού ήταν μεγάλο για εκείνη.

Τότε σαν από μηχανής Θεός εμφανίστηκε ο Γιάννης, που έπιασε τον ηλικιωμένο, τον σήκωσε και τον έβαλε να καθίσει σε μια καρέκλα για να συνέλθει.

Μόλις η γυναίκα γύρισε για να δει ποιο ήταν το πρόσωπο που βοήθησε εκείνη αλλά κυρίως τον άτυχο άνδρα, έμεινε έκπληκτη καθώς μπροστά της ήταν ο Έλληνας αστέρας.

Με τη σεμνότητα και την ταπεινότητα που τον διακρίνει, την ρώτησε τι συνέβη, αν γνωρίζει τον ηλικιωμένο, ενώ έμεινε για αρκετή ώρα στο σημείο μέχρι εκείνος να συνέλθει.

Αφού τον βοήθησαν να καθίσει, φρόντισαν να καλέσουν το 166 και όπως ανέφερε η συγκεκριμένη κοπέλα μέσω Facebook, ο άσος των Μιλγουόκι Μπακς ανέλαβε τα πάντα.

Συγκεκριμένα, η κοπέλα στην ανάρτησή της αναφέρει:
«Είσαι τεράστιος αθλητής και σήμερα διαπίστωσα πόσο τεράστιος άνθρωπος είσαι...

Σ' ένα στενάκι του Γουδιού, γυρνώντας από μάθημα.

Ένας παππούς καταρρέει σχεδόν...

Τρέχω να τον κρατήσω και τον ακουμπάω με την πλάτη σ’ ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο…

Και κάπου εκεί νιώθω δύο χέρια πίσω μου να με βοηθάνε σηκώνοντάς τον κι ακουμπώντας τον στο πεζοδρόμιο. Τρέμοντας κάλεσα το 166 και όλα τα υπόλοιπα τα έκανες εσύ. Και δεν ήταν λίγα».

213353
Μαθήματα ήθους από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο - Βοήθησε ηλικιωμένο που κατέρρευσε στο δρόμο (pic)
01
Μαθήματα ήθους από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο - Βοήθησε ηλικιωμένο που κατέρρευσε στο δρόμο (pic)

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

νομισμα καποδιστρια αξια

Το σκίτσο της φρίκης: Προσφυγόπουλο ζωγράφισε το βιασμό του σε δομή φιλοξενίας στη Θεσσαλονίκη

Τον εφιάλτη που έζησε σε μια κόλλα χαρτί ζωγράφισε ένα ανήλικο αγόρι στην αστυνομία, καταγγέλλοντας τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη, μαζί με ένα άλλο παιδί, από ένα δεκατετράχρονο σε δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Θεσσαλονίκη.


νομισμα καποδιστρια αξια

Δύο φιγούρες σε ένα κρεβάτι, με μια γραμμή στη μέση, απ΄άκρη σ΄άκρη στο χαρτί να δηλώνει ότι ήταν ακινητοποιημένοι και ένα κεφάλι από πάνω τους, πρόδωσε τη φρίκη που έζησαν ένα οκτάχρονο και ένα ενδεκάχρονο, τα οποία βιάζονταν και κακοποιούνταν από τον δεκατετράχρονο, μέσα στη σκηνή τους, σε δομή προσφύγων.


σπιτι σκυλου απο βαρελι



  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr


τζενα τζειμσον φωτο

γραφειο βιβλιοθηκη για παιδικο δωματιο νεοσετ

Παρασκευή και 13: Γιατί θεωρείται γρουσούζικη μέρα

Σήμερα είναι Παρασκευή και 13 και πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι δεν θα έχουν καλή μέρα, ότι όλα θα πάνε στραβά και ότι θα έχουν κακοτυχία.


Ωστόσο, πόσοι γνωρίζουν την προέλευση της ... φοβίας για την συγκεκριμένη ημέρα και γιατί υπάρχει ένα σκοτεινό υπόβαθρο γύρω από τον αριθμό 13;


γραφειο βιβλιοθηκη για παιδικο δωματιο νεοσετ



  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Η ιστορική σημασία της ημερομηνίας


κανουλα καφεκοπτειου

υδρα σκελετος

Αν και λαογράφοι υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν γραπτά στοιχεία για την δεισιδαιμονία πριν από το 19ο αιώνα, η ημερομηνία εδώ και καιρό συνδέεται με γεγονότα τόσο ιστορικά, όσο και θρησκευτικά, σύμφωνα με δημοσίευμα της Independent.

Σύμφωνα με τα καθολικά πιστεύω, ο Ιησούς σταυρώθηκε Παρασκευή και 13. Ο πατέρας της αγγλικής λογοτεχνίας, Geoffrey Chaucer, επίσης κάνει αναφορές στα έργα του για την ατυχία που έχει αυτή η ημέρα. Όπως αναφέρει στο «Οι ιστορίες του Καντέρμπερυ», είναι μια κακή μέρα για να ξεκινήσεις ένα ταξίδι.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr.


αιγαιο ψαρια ξανθη

Νέο βοήθημα 360 ευρώ για ανέργους - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και τα κριτήρια

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η υπουργός Εργασίας, το σχετικό επίδομα «θα καταβάλλεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, μετά από έλεγχο των προϋποθέσεων που περιλαμβάνονται στην υπουργική απόφαση».


μυριζει μουχλα το κλιματιστικο

Με απόφαση που υπεγράφη από το Υπουργείο Εργασίας, δίνεται η δυνατότητα για πρώτη φορά να δοθεί βοήθημα ανεργίας σε αυτοαπασχολούμενους (δικηγόρους, γιατρούς, μηχανικούς) του τέως ΕΤΑΑ, παρότι κατέβαλαν εισφορά υπέρ ΟΑΕΔ ήδη από το 2011. Σύμφωνα με όσα ανέφερε σε προσωπική της ανάρτηση στο facebook η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, το βοήθημα θα χορηγείται για χρονικό διάστημα 3 έως 9 μηνών, ανάλογα με το χρόνο ασφάλισης του δικαιούχου και ανέρχεται στο ποσό των 360 ευρώ, μηνιαίως.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης



ενοικιασεις πανεπιστημιουπολη
αιγαιο ψαρια ξανθη

χειροκινητη μπετονιερα

Ποια ήταν η Φούλα Παπανδρέου που βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της

Η Φούλα Παπανδρέου είναι η 88χρονη γνωστή Πατρινή που βρέθηκε χθες 17/07/2018 νεκρή στο σπίτι της στην οδό Γούναρη. Προερχόταν από γνωστή οικογένεια της πόλης και ο άγριος τρόπος με τον οποίο έφυγε από τη ζωή σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Πάτρας.


Όπως αναφέρούν το The Best και εφημερίδα Πελοπόννησος ήταν σύζυγος του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, τ. προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου και ενός από τους ανθρώπους που πρωτοστάτησαν στον αγώνα για την ίδρυση του Πανεπιστημίου της Πάτρας.


χειροκινητη μπετονιερα



  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Κόρες τους είναι οι επίσης γνωστές στην Πάτρα, Ευγενία Παπανδρέου (συμβολαιογράφος και ποιήτρια) και Νίκη Πετσάλη (οδοντίατρος και δραστήριο μέλος της τοπικής κοινωνίας). Το θύμα ήταν γιαγιά της παιδιάτρου Μαρίας Πετσάλη, συζύγου του δικηγόρου Ηλία Στεφανόπουλου, γιου του αείμνηστου προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου.

H Φούλα Παπανδρέου υπήρξε αριστοκράτισσα καλλονή της παλιάς Πάτρας και οι παλιότεροι Πατρινοί την θυμούνται σαν μια γυναίκα κομψή και ευπαρουσίαστη, που συνόδευε τον σύζυγό της στις κοινωνικές εκδηλώσεις και τις εξόδους, διακρινόμενη από αστική ευγένεια. Παρέμενε νευρώδης, ανήσυχη και σφριγηλή σε πείσμα της παρόδου των χρόνων.


ݎӎ֎ӎ܎؎ݎ֎ގࠎ٠γιατροι εοπυυ λαρισα ωρλ

ποδήλατα με τρεις ρόδες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την εξιχνίαση της χθεσινής υπόθεσης ανθρωποκτονίας και ληστείας στην Πατρα

Όπως ανακοίνωσε, άγνωστοι δράστες εισήλθαν, σε διαμέρισμα 88χρονης , στο κέντρο της πόλης όπου με την άσκηση σωματικής βίας της αφαίρεσαν, ένα χρυσό δαχτυλίδι και ερεύνησαν τους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού της.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ


αντωνιος αγιος

Ένα ακόμη κατάστημα με «φρουτάκια» εντοπίστηκε στην Αττική

Στο πλαίσιο ελέγχων της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας εντοπίστηκε, σε περιοχή της Αττικής, ένα ακόμη κατάστημα, όπου διεξάγονταν παράνομα τυχερά παιχνίδια.


αντωνιος αγιος

Συνελήφθησαν τρία άτομα, μια 32χρονη αλλοδαπή, ως προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος και δύο θαμώνες - παίκτες, οι οποίοι κατελήφθησαν να συμμετέχουν σε παράνομο τυχερό παιχνίδι.


ελενα ναθαναηλ αντωνοπουλοσ

ερχονται οσοι θελουν μενουν οσοι μπορουν



  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Επίσης, στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ο 55χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα που αφορούν τα παιχνίδια και την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από την έρευνα που διενεργήθηκε στο κατάστημα, διαπιστώθηκε ότι είχαν εγκατασταθεί 9 ηλεκτρονικοί υπολογιστές με λογισμικό τυχερών παιχνιδιών, οι οποίοι λειτουργούσαν, μέσω φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή (server), καθώς επίσης και 3 κάμερες καταγραφής εικόνας του εσωτερικού χώρου.

Στο συγκεκριμένο κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 9 πλήρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, κεντρική μονάδα υπολογιστή, φορητή μονάδα αποθήκευσης USB και το χρηματικό ποσό των 108 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Ένα ακόμη κατάστημα με «φρουτάκια» εντοπίστηκε στην Αττική
01
Ένα ακόμη κατάστημα με «φρουτάκια» εντοπίστηκε στην Αττική








ρεαλ σπορτ

Νέες ταυτότητες: Πότε τις αλλάζουμε - Όλες οι λεπτομέρειες που δεν ξέραμε

Οι τεχνικές προδιαγραφές του εγγράφου έχουν καθοριστεί και, είναι ζήτημα ημερών το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου παγκοσμίως.


Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό που αγγίζει τα 350 εκατ. ευρώ, καθώς εκτός των νέων ταυτοτήτων προβλέπει τη σύναψη συμφωνίας με τον ανάδοχο και για την έκδοση διαβατηρίων. Η σύμβαση με την εταιρεία που προμηθεύει με αναλώσιμα τη Διεύθυνση Διαβατηρίων λήγει τον Απρίλιο του 2019 και η ηγεσία του υπουργείου αποφάσισε να προχωρήσει σε λύση «πακέτο» για ταυτότητες και βιομετρικά διαβατήρια.


ρεαλ σπορτ

καθαριστηρια χαλιων αιγαλεω



  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Τα χαρακτηριστικά

Όπως όλα δείχνουν, «η κάρτα θα ενσωματώνει τουλάχιστον εννέα πολυανθρακικά φύλλα, τα οποία συγκολλημένα με ειδικό τρόπο (συμπίεση θερμότητας) θα αποτελούν το ενιαίο υπόστρωμα του δελτίου ταυτότητας», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ στην μπροστινή όψη του νέου εγγράφου θα εκτυπώνεται με οπτικά μεταβλητή μελάνη και την εκτυπωτική μέθοδο της μεταξοτυπίας το σύμβολο του ICAO (Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας).


ειμαστε ρεαλιστες επιδιωκουμε το αδυνατο

Η έκδοση

Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στα τέλη Απριλίου, η έκδοση των νέων ταυτοτήτων θα γίνει στις αρχές του 2019. Στην μπροστινή πλευρά κάθε εντύπου θα αναγράφεται ο αριθμός ταυτότητας, το , το ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης και η ιθαγένεια του κατόχου. Θα υπάρχουν ακόμα η φωτογραφία, η υπογραφή και η αρχή έκδοσης του εγγράφου. Στην πίσω πλευρά, αντίστοιχα, θα αναγράφονται το όνομα του πατέρα και της μητέρας καθώς επίσης ο τόπος και η ημερομηνία γέννησης του κατόχου. Ακόμα, θα υπάρχουν η ομάδα αίματος, ο ΑΜΚΑ και το ψηφιακό δακτυλικό αποτύπωμα, ενώ θα υπάρχει και ζώνη μηχανικής ανάγνωσης της νέας ταυτότητας. Για την έκδοση δελτίου ταυτότητας θα καταβάλλεται ηλεκτρονικό παράβολο ύψους 10 ευρώ.

Το ποσό καλύπτει το αντίτιμο του σώματος του δελτίου, τα έξοδα εκτύπωσης και τη δαπάνη ασφαλούς μεταφοράς των δικαιολογητικών από και προς τη Διεύθυνση Διαβατηρίων. Τα νέα δελτία ταυτότητας θα έχουν ισχύ μέχρι και 15 έτη για άτομα πάνω από 12 ετών. Οι παλαιού τύπου ταυτότητες θα πρέπει να αντικατασταθούν μέσα σε διάστημα πέντε ετών από την έναρξη της διαδικασίας έκδοσης των νέων εγγράφων. Στα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοση της νέας ταυτότητας περιλαμβάνονται μία φωτογραφία, αίτηση έκδοσης αντικατάστασης, που θα συμπληρώνεται από την αρμόδια υπηρεσία έκδοσης, το παλαιό δελτίο ταυτότητας καθώς επίσης μια βεβαίωση νοσηλευτικού ιδρύματος ή υγειονομικού εργαστηρίου, στην οποία αναγράφεται η ομάδα αίματος.